Міноборони РФ відповіло на звіт Bellingcat про катастрофу Боїнга

Читать на русском
У Міноборони Росії називають конспіративній теорією звіт Bellingcat про причетність російської зенітно-ракетної бригади до перевезення Бука в Україну.

Заступник начальника управління прес-служби та інформації Міністерства оборони Росії Олексій Комаров заявив, що звіт групи цивільних журналістів Bellingcat про катастрофу Боїнга-777 «Малайзійських авіаліній» MH17 не відповідає дійсності.

Про це він повідомив у офіційній відповіді російському агентству «РБК», повідомляє «Слово і Діло».

«Жоден із комплексів протиповітряної оборони, що перебувають на озброєнні, російсько-український державний кордон не перетинав», – зазначив Комаров.

За його словами, звіт Bellingcat є конспіративною теорією й нібито багато російських блогерів, а також експертів спростовували подібну версію цивільних журналістів.

Дві правди, одна істина: порівняльний аналіз звітів РБ Нідерландів і концерну «Алмаз-Антей» по MH17Через півтора року після авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» над Донецькою областю нарешті стали з'являтися нові подробиці авіакатастрофи. І хоча ясності в те, хто ж насправді винен у трагедії, вони не внесли, впадає в око затяте прагнення росіян довести свою непричетність.

Незважаючи на величезну кількість свідчень, у тому числі фотографій, супроводу військовими Збройних сил РФ ракетної установки «Бук» до українсько-російського кордону, оборонне відомство РФ продовжує звинувачувати українських військових у катастрофі MH17.

«Міноборони Росії неодноразово публічно й аргументовано доводило свою позицію про причини катастрофи та ймовірну причетність до неї військовослужбовців Збройних сил України», – заявив Комаров.

Нагадаємо, 2 дні тому, 24 лютого, група цивільних журналістів Bellingcat опублікувала свій звіт, в якому допустила причетність президента Росії Володимира Путіна, а також керівників російського Міноборони до збиття Боїнга-777 рейсу MH17 Малайзійських авіаліній.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: