Звіт Bellingcat: журналісти розкрили ланцюжок винних у катастрофі МН17

Читать на русском
Звіт Bellingcat встановив причетність президента РФ Володимира Путіна, а також верхівки Міністерства оборони до збиття Боїнга Малайзійських авіаліній.

Група цивільних журналістів Bellingcat допустила причетність президента Росії Володимира Путіна, а також керівників російського Міністерства оборони до збиття Боїнга-777 рейсу MH17 Малайзійських авіаліній.

Про це йдеться в звіті Bellingcat, інформує «Слово і Діло».

Згідно зі звітом групи журналістів, безпосередньо до збитого малайзійського Боїнга-777 причетна «53-тя зенітно-ракетна бригада», яка перевозила комплекси «Бук-М1» з Курська до російсько-українського кордону 23-25 ​​червня 2014 року. На основі відкритих джерел, в тому числі записів у соціальних мережах, Bellingcat встановила особу деяких солдатів, які є військовослужбовцями 2-го дивізіону «53-ї зенітно-ракетної бригади» та їх причетність до транспортування «Бука».

Звіт Bellingcat встановив причетність президента РФ Володимира Путіна, а також верхівки Міністерства оборони до збиття Боїнга Малайзійських авіаліній.
фото «Слово і Діло»

Група цивільних журналістів зафіксувала всі фотографії, викладені в соцмережах цими військовослужбовцями, а також текстові записи, які підтверджують їх перебування біля україно-російського кордону. Bellingcat повністю встановила структуру командування «53-ї зенітно-ракетної бригади» й, відповідно, 2-го її дивізіону, які надали ймовірне знаряддя вбивства пасажирів Боїнга.

Журналісти повідомляють, що рішення про перевезення «Бука» до України приймалося на найвищому рівні – міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, а також його заступниками Аркадієм Бахіним і Валерієм Герасимовим.

В кінці звіту Bellingcat безпосередньо звинувачує командування Міністерства оборони РФ, а також президента Росії Володимира Путіна як верховного головнокомандувача Збройними силами.

У попередньому звіті група цивільних журналістів Bellingcat розповіла, що 17 липня 2014 року ракетну установку «Бук-М1» з російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, яка базується під Курськом, перевезли за маршрутом Донецьк-Сніжне. Після чого «Бук» був звантажений і своїм ходом дістався на південь від Сніжного, де приблизно о 16:20 за київським часом запустив ракету «земля-повітря», яка збила Боїнг-777 рейсу MH17 «Малайзійських авіаліній». А вранці 18 липня цю ж ракетну установку помітили в Луганську – її перевозили назад у Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: