Експерт розповів, які партії найбільше піаряться на боротьбі з корупцією

Читать на русском
З президентського оточення саме в програмі руху Міхеіла Саакашвілі тема боротьби з корупцією буде використана по максимуму.

Партійна мода на боротьбу з корупцією з'явилася після того, як українці не відчули суттєвих змін у цьому питанні протягом останніх 2 років.

Про це пише політичний оглядач Олександр Радчук у своїй статті «Антикорупційний бум: як партії тестують нові популярні тренди для виборів», повідомляє «Слово і Діло».

«Політичним партіям було б вкрай необачно проігнорувати такий сприятливий ґрунт (боротьба з корупцією – Ред.) для потенційного зростання майбутніх рейтингів. Не дивно, що антикорупційний бум набирає обертів», – пише Радчук.

За його словами, з президентського оточення саме в програмі руху Міхеіла Саакашвілі тема боротьби з корупцією буде використана по максимуму. «Не виключено, що для цього в АП готують і певні провокаційні елементи на кшталт умовних «переслідувань» лідерів руху або іншого штучного медійного протистояння з командою «БПП», – вважає оглядач.

Чи скористається цією темою й «Батьківщина» Юлії Тимошенко? «Зараз політичний досвід підказує лідеру «біло-сердечних» рух в іншому напрямку, а саме – використовувати в своїй передвиборчій діяльності антикорупційну складову», – пише Олександр Радчук.

Саме цим пояснюється недавній мезальянс ГО «Антикорупційний рух Валентина Наливайченка» з «Батьківщиною». «Скоріш за все, Юлії Тимошенко не вистачає медійної особи для просування ідей боротьби з корупцією від імені «Батьківщини». Саме тому постать екс-глави СБУ підходить на цю роль якнайкраще», – вважає Олександр Радчук.

Третій Майдан – не за горами? Експерт пояснив, як Україна йде шляхом МолдовиПолітична ситуація в Україні ідентична тому, що відбувалося в Молдові протягом останніх років. Ознаками цього є існування квазідержаних утворень, вплив олігархів на владу, тотальна корупція та залежність від західних кредитів.

На його думку, скористаються можливістю покритикувати нинішню владу за невдалі кроки в напрямку боротьби з корупцією ті політичні сили, що зараз не представлені в парламенті. Перш за все – «УКРОП» і «Свобода. «Партії об'єднує тема політичних переслідувань їхніх активістів, а це найкращий майданчик для критики дій влади в контексті нереформованих правоохоронних органів», – підсумовує експерт.

Нагадаємо, що у Вашингтоні розчаровані повільним рухом реформ в Україні, а на Заході все частіше звучить невдоволення необхідністю надавати допомогу країні, де, як і раніше, панує корупція та політична криза.

Раніше державний секретар США Джон Керрі зазначив, що у Вашингтоні «немає жодних ілюзій» щодо того, які труднощі доведеться долати в реформуванні України.

Більше інформації про політичну ситуацію в Україні й те, як будуть спекулювати на темі боротьби з корупцією політичні партії в Україні, читайте в матеріалі «Антикорупційний бум: як партії тестують нові популярні тренди для виборів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: