Корупція знищує український бізнес, а чиновники їй у цьому допомагають – Ляшко

Читать на русском
Лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко вважає, що жодних позитивних змін у боротьбі з корупцією в Україні не відбулося.
Олег Ляшко

Лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко вважає, що жодних позитивних змін у боротьбі з корупцією в Україні не відбулося.

Про це він сказав у інтерв'ю каналу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Більше того, Ляшко переконаний, що українська влада не лише не бореться з корупцією, але ще й всіляко стимулює її зростання. Так, замість того, щоб розвивати економіку, влада займається перерозподілом сфер впливу та фінансових потоків, заявляє лідер «радикалів».

«У такій ситуації неможливо очікувати економічного розвитку. Капіталізація бізнесу почне зростати лише тоді, коли ми переможемо корупцію у вищих ешелонах влади, і всі це розуміють», – зазначив Ляшко, додавши, що для тих, хто грабує Україну в сьогоднішніх умовах, потрібно запровадити «найбільш жорстке покарання».

Експерт про Податковий кодекс: початкові пропозиції уряду вбивали малий та середній бізнесСпеціаліст поділився міркуваннями з приводу узгоджених позицій щодо Бюджету та Податкового кодексу.

За його словами, на сьогоднішній день кількість незадоволених діями влади є критичною. «Необхідно запроваджувати для всіх рівні правила гри, тільки тоді ми побачимо зростання економіки, створення робочих місць і підвищення загального рівня життя. Бізнесу необхідно дати можливість діяти за правилами, але якщо вони й надалі бажають вирішувати свої питання шляхом корупції та підкупів, то необхідно забрати все, що було отримано в незаконний спосіб», – резюмував політик.

Як відомо, Державний бюджет на 2016 рік хочуть затвердити на старій податковій базі. Новий Податковий кодекс уряд пропонує доопрацювати, обговорити з підприємцями та ввести в дію протягом наступного року. Сьогодні стало відомо, що Кабмін і Верховна Рада погодили три основні позиції щодо Бюджету та податкової реформи - продовження бюджетної децентралізації, зниження єдиного соцвнеску та збереження спрощеної системи оподаткування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: