Україна домовилася з Росією про розблокування руху вантажівок

Читать на русском
Це дозволить більш ніж 600 українським авто, які заблоковані на території РФ або їдуть із країн Азії, повернутися в Україну.

Україна та Російська Федерація домовилися тимчасово відновити переміщення вантажних автотранспортних засобів територіями обох країн, яке було заблоковано кілька днів тому.

Про це повідомляє «УНІАН», передає «Слово і Діло».

«Міністерство інфраструктури України домовилося про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишилися на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд українською територією російським вантажним автомобілям, які чекають повернення додому з країн ЄС», – сказано в повідомленні.

Медведєв погрожує повним припиненням транспортного руху з УкраїниРосія веде консультації у справі блокувань фур на західному кордоні України та загрожує припинити будь-яке автомобільне сполучення з Україною.

Переміщення вантажних автомобілів відновлено на тимчасовій основі – на період з 16 до 25 лютого 2016 року включно.

У повідомленні йдеться про те, що тимчасове відновлення переміщення вантажівок дозволить більш ніж 600 українським авто, які заблоковані на території РФ або їдуть із країн Азії, повернутися в Україну. «Аналогічно, близько 600 російських автомобілів зможуть повернутися в Росію з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь», – підкреслили в прес-службі.

Як повідомлялося раніше, на Закарпатті активісти почали блокувати переміщення вантажних авто з російськими номерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: