У Раді є депутати, які бажають використовувати НАБУ для політичної розправи – експерт

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

В Україні є багато інституцій, але не всі вони працюють так, як треба, й НАБУ також може втратити свою лінію роботи.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи заяву директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника про те, що народні депутати зловживають правом звернення до НАБУ.

«Довести щось до автоматизму практично неможливо, й будь-яку ідею, проект, інституцію можна нівелювати. У нас є судова гілка влади, але вона вся працює відверто неефективно. НАБУ також може статим не тим органом, яким його планували спочатку», – зазначив експерт.

«Депутати дійсно бігають до НАБУ. Ми живемо в країні, де 25 років процвітала корупція, й чиновникам справді є, що розповісти одне про одного», – наголосив він.

Як підкреслив політолог, парламент перетворився для багатьох депутатів на місце захисту бізнесу, його лобіювання або на місце особистого захисту, тому що нардепам мало хто може протидіяти через наявність мандата.

На його переконання, серед депутатів виникатимуть ідеї щодо використання НАБУ для політичної розправи.

«До НАБУ у всьому мала розбиратися Генпрокуратура, яка не виконувала своїх основних функцій, зокрема й у питанні боротьби з корупцією. Є сподівання, що НАБУ все ж матиме певний успіх», – проаналізував ситуацію Дмитро Купира.

Додамо також, що Артем Ситник повідомив, що ані він, ані детективи НАБУ не відчувають тиску в справі за заявою глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса. Вчора, 8 лютого, НАБУ допитало міністра економрозвитку. Наступний допит Абромавичуса призначено на 10 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: