Луценко не вірить в успіх НАБУ щодо справи Кононенка

Читать на русском
Всі звинувачення на адресу Ігоря Кононенка, які озвучив Айварас Абромавичус, не можуть бути використані в якості доказів провини нардепа.
Ігор Луценко

Національне антикорупційне бюро навряд чи зможе притягти нардепа Ігоря Кононенка до відповідальності на основі озвучених Айварасом Абромавичусом звинувачень.

Таку думку у себе в Facebook висловив народний депутат від фракції «Батьківщини» Ігор Луценко, пише «Слово і Діло».

Політик вважає, що Абромавичус мав повідомити правоохоронцям про злочин відразу ж після першого дзвінка з АП із «рекомендаціями» щодо призначення заступників.

Кононенко складає повноваження заступника глави «БПП»Після скандального інциденту між Ігорем Кононенком і міністром економрозвитку Айварасом Абромавичусом, нардеп вирішив піти з посади заступника голови фракції.

«І, по можливості, варто було б повернутися до цієї теми в телефонній розмові, щоб задокументувати злочин. Тоді б у нас реально були шанси на перший в українській історії успіх Національного антикорупційного бюро України. І Айварас міг би фактично особисто піймати порушника закону за руку», – зазначив Луценко.

Водночас міністр економіки, за даними нардепа, жодної заяви про злочин не писав, а лише публічно озвучив звинувачення.

«Звісно, цим самим унеможлививши ефективні негласні слідчі дії щодо тих, хто намагався втрутитися в роботу його в якості міністра. Зараз НАБУ навряд чи щось із цим зробить», – прогнозує нардеп.

Голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін згоден із Луценком. Більше того, в «БПП» це також чудово розуміють. «Притягти його (Кононенка – Ред.) в рамках епізодів, озвучених Айварасом, неможливо, тому що це «слово одного проти слова іншого». Оскільки розмови не документувалися (наприклад, прослушкою), вони взагалі не можуть бути доказами», – каже експерт.

Нагадаємо, вчора міністр економіки Айварас Абромавичус звинуватив першого заступника фракції «БПП» Ігоря Кононенка в лобіюванні своїх людей на посаду заступника глави МЕРТ для контролю над грошовими потоками. Антикорупційне бюро заявило про початок розлідування за фактами, які озвучив Абромавичус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: