НАБУ впровадило електронний документообіг

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України почало процес переходу відомства на електронну документацію.

Цього тижня в Національному антикорупційному бюро України почала працювати система багатофункціонального електронного документообігу «АСКОД», яка є вітчизняною розробкою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

У Антикорупційному бюро повідомляють, що спочатку в автоматичному електронному режимі буде проходити лише службова внутрішня кореспонденція. В НАБУ також говорять, що в майбутньому електронний документообіг буде поширюватися на вхідну та вихідну документацію, включаючи звернення громадян. Проте точних дат в Бюро не називають.

На війні з корупцією. В якому стані перебувають головні антикорупційні органи України?Питання подолання корупції стало основним не лише в контексті розвитку української економіки, але й, цілком можливо, в плані політичного майбутнього нашої країни. Не дарма ж зібраний напередодні Нового року Саакашвілі Антикорупційний форум у Києві викликав такий суспільний резонанс...

У прес-службі НАБУ відзначають, що електронний документообіг має багато переваг у порівнянні з паперовим. Цифрові документи надійно захищені, швидше доправляються до адресатів, оперативно обробляються, їх легко знаходити та в разі необхідності вносити зміни.

«Важливо, що електронний документообіг не вимагає фінансових витрат на придбання паперу та друк, а також дозволяє одночасно працювати з великими масивами інформації. При підписанні електронних документів використовується електронний цифровий підпис, що підтверджує достовірність і цілісність документа», – повідомляють в НАБУ

У Бюро відзначили, що тільки в січні зареєстрували понад 364 внутрішніх документи.

Нагадаємо, в Україні з 2003 року діє закон «Про електронні документи та електронний документообіг».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: