Про що домовлятимуться Порошенко та Меркель у Німеччині?

Читать на русском
Михайло Павлівполітичний експерт

Перед Україною поставили низку завдань і вимог, про виконання та невиконання яких Президенту потрібно буде відзвітувати перед канцлером Німеччини.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Павлів, аналізуючи інформацію про те, що Президент України Петро Порошенко сьогодні проведе двосторонні переговори з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Президент, скоріш за все, звітуватиме про результати виконаної домашньої роботи, а тут все складно. Звичайно, темою буде й те, як далі поводитися в ситуації з Донбасом, закон про вибори на окупованих територіях, амністія. Є припущення, що Меркель зацікавлена в тому, щоб усі ці питання були вирішені в першому півріччі. Але є великі сумніви в тому, що це можливо», – розповідає політолог.

«Питання виборів – дуже складне», – підкреслив експерт.

Експерт розповів, чому в 2016 році виборів на Донбасі не будеПолітичний експерт пояснив, чому цього року влада не наважиться ані на проведення виборів на Донбасі, ані на зміни до Конституції.

За його словами, Європа вважає, що має бути сформована абсолютно легітимна, визнана всіма сторонами та інституціями переговорна група.

«Протестних перформансів буде не менше, якщо не більше, ніж із конституційними змінами, але провести через парламент законопроект про вибори можна. Це більш реалістичний план», – вважає Павлів.

Також, на його думку, заяви про те, що вибори можуть відбутися в березні, є шантажем і провокаціями з боку керівництва «ДНР» та їхніх кураторів щодо переговорної групи в Мінську.

«Цілком імовірно, що пройдуть вибори на Донбасі та до парламенту України, й, можливо, в другому півріччі буде запущений конституційний процес», – припускає Михайло Павлів.

Нагадаємо, що лідери «нормандської четвірки» продовжили термін Мінських домовленостей на 2016 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: