Експерт розповів, що стане найбільшою проблемою для Путіна в ситуації з Донбасом

Читать на русском
Політичний консультант поділився міркуваннями щодо заяви Арсенія Яценюка про те, що Росія почала велику гру для скасування санкцій.
Микола Волгов

У подальшій перспективі Путін з лідера держави може перетворитися на політичного вигнанця.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний консультант Микола Волгов, аналізуючи заяву Арсенія Яценюка про те, що Росія почала «велику гру» для скасування санкцій.

«Найголовніше те, що вже відкрито прозвучали звинувачення Путіна в корупції. Відповідно, президент РФ із лідера держави та політичного діяча переходить до розряду банальних злочинців. Йде момент тиску особисто на президента. Це вже не питання економіки, оточення, а особисто до нього. Цей сигнал свідчить про те, що з лідера держави він може перетворитися на політичного вигнанця», – розповідає політконсультант.

«Ці дані з'явилися не вчора-позавчора. Просто в цій грі козирі витягаються від меншого до більшого», – підкреслив він.

За словами експерта, питання Криму та Донбасу залежать від особистого рішення Путіна. Відповідно, сигнал про його корумпованість – це жорсткий аргумент.

«Чорний день» для Путіна: резервів РФ вистачить лише на 2016 рік – експертРадянський Союз розвалився при $17 за барель. У зв'язку з виходом Ірану на світовий ринок ціни на нафту знизяться до $20 за барель.

Але, як зазначив Волгов, великою проблемою для Путіна буде піти з Донбасу гідно.

«У Кремлі будуть розмірковуватимуть, що вони скажуть всередині країни. Тому що на порядку денному стоять вибори до Держдуми восени. Патріотичний угар послабився, проблеми накопичуються, є протести та є питання, з чим партія влади увійде до виборчого процесу. Демонструвати наразі свою слабкість вкрай невигідно. Тому деескалації на Донбасі поки не буде», – проаналізував ситуацію Микола Волгов.

Додамо, що Білий дім згоден із нещодавніми заявами про корумпованість президента Росії Володимира Путіна. Кремль же вважає звинувачення «вигадкою та наклепом, які не мають під собою жодних підстав».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: