Чому «БПП» намагається догодити всім членам коаліції? Експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Парламентська криза була створена лише для того, щоб партії коаліції могли виторгувати для себе політичні бали.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що Олег Ляшко може повернутися до коаліції та делегувати своїх представників до уряду на посади віце-прем'єра й міністра екології.

«Звичайно, це викликано майбутнім голосуванням за зміни до Конституції. Власне, про це й заявляв Яценюк: буде формування нової коаліції. Хоча за фактом це «нова-стара» коаліція, все з тим же складом, але з новим співвідношенням сил», – розповідає Горбенко.

По суті, на його думку, це ситуація, коли всім догодили. Наприклад, сьогодні був реверанс у бік «Самопомочі» з оголошенням перевиборів у Кривому Розі.

За його словами, буде переформатування коаліції з якимись новими коаліційними правилами. Коаліція буде переформатована тими ж партіями, але з іншим співвідношенням сил і Кабміном, а прем'єр залишиться.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що фракція Радикальної партії вийде з парламентської коаліції, якщо Порошенко не звільнить ГонтаревуСказано 25 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Радикально нічого не зміниться. Вся ця парламентська криза, яку намагалися продемонструвати, була лише для того, щоб виторгувати якісь політичні бали. Так воно й вийшло: «Самопомочі» дали ще раз переобратися, Ляшку – міністерства. Власне, всім догодили», – констатував політолог.

Нагадаємо, що 1 вересня лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про вихід однойменної фракції з коаліції та перехід в опозицію до чинного уряду. Раніше виходом із коаліції неодноразово погрожували представники фракцій «Самопомочі» та «Батьківщини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: