У «Народному фронті» розповіли, як ідуть справи в коаліції

Читать на русском
Станом на сьогодні про кризу в коаліції говорити не доводиться, але деякі рішення дійсно ухвалюються «зі скрипом».
Максим Бурбак

Станом на сьогодні про кризу в коаліції говорити не доводиться, але деякі рішення дійсно ухвалюються «зі скрипом».

Про це сказав керівник фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Лівий берег».

«І не кажіть, що в коаліції криза, її немає. Інакше не ухвалювалися б законопроекти. Як би пафосно це не звучало, але ми зробили все для позитивного рішення щодо безвізового режиму. Уряд розробив проект, Президент його підтримав», - зазначив Бурбак.

Гройсман: основні проблеми Ради – дисципліна і розбіжності в коаліціїСпікер ВР Володимир Гройсман зазначив, що за перший рік роботи український парламент VIII скликання поки не провалив жодного важливого рішення, але більшій ефективності його роботи заважає неспрацьованість коаліції й погана дисципліна народних обранців.

Звичайно ж, є дискусії щодо деяких поправок щодо даної ініціативи, однак, підтримавши документ, коаліція показала єдність команди, переконаний політик. «Зі скрипом, але все потихеньку йде. Тому я б великої трагедії не робив. Головне - зберегти державу. Коли «Народний фронт» може поступитися в якихось питаннях, ми це робимо», - заявив Бурбак. Він також додав, що іншого виходу, окрім як «сидіти і домовлятися», для того, щоб працювати разом, не існує.

«Я як людина, яка пройшла через опозицію, яка стояла на Майдані щодня, ніколи не буду перебувати в коаліції з представниками «Опоблоку» або колишніми «регіоналами». Це - табу. Якщо хтось здатний на подібне в цьому скликанні парламенту, я хочу подивитися їм в очі. Я не бачу коаліції без «Народного Фронту», - резюмував народний депутат.

Про конфлікти всередині коаліції раніше заявляв колега Бурбака, нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Березенко. Тим не менш, політик також не вважає, що на сьогоднішній день чинна коаліція не має права на життя.

Водночас джерела у Верховній Раді стверджують, що більшість народних обранців хочуть перевиборів парламенту. Судячи з нинішнього рейтингу «Народного фронту», дострокові вибори ВР не дадуть «фронтовикам» навіть шансу на перемогу, однак цілком можливо, що в оновленому парламенті посилиться присутність представників колишньої влади в особі «Опозиційного блоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: