У Мінську сторони обмінялися списками заручників – Геращенко

Читать на русском
Російська сторона отримала складені Україною списки заручників на Донбасі, але не квапиться проводити обмін, у той час як терористи лише посилюють обстріли на Донбасі.

Представники України в Тристоронній контактній групі в Мінську передали росіянам та представникам бойовиків списки полонених для здійснення обміну.

Це відбулося ще 6 січня, однак відповіді й досі немає, написала у своєму Facebook уповноважений Президента з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Щодо заручників – то ми передали всі списки і пропозиціі ще 6 січня, продублювали іх на останній зустрічі в Мінську... і досі чекаємо відповіді... Росія несе повну відповідальність за діі бойовиків. Це чудово розуміють і в Німеччині, і в ОБСЄ, і в усьому світі. І невиконання ними публічно даних обіцянок – це буде повна відповідальність і самого Кремля, який тепер у Мінську представляє один із лідерів «Єдиної Росії», чинний член Радбезу РФ», – зазначила Геращенко.

Також вона наголосила на тому, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив оптимістичні сподівання щодо заяв представників Росії в Мінську про припинення вогню на Донбасі. Однак насправді ці слова німецького дипломата не відповідають дійсності, вважає народний депутат.

«Що ж відбувається в цьому напрямку в реальності? Після заяв РФ припинення вогню обстріли на Донбасі лише посилилися й два дні ОБСЄ фіксуює не просто брутальні порушення бойовиками режиму тиші, а ще й виступили з заявою, що ті їх не пускають на гарячі точки, й приміряють силу вже до преставників ОБСЄ», – констатувала Геращенко.

Тим часом представник України в Тристоронній контактній групі, генерал-лейтенант Андрій Таран стверджує, що росіяни не здатні забезпечити припинення вогню під час розмінування території Донбасу.

«На жаль, змушений констатувати, що російська сторона СЦКК на теперішній час не може забезпечити повне припинення вогню бойовиків під час проведення розміновування та відновлювальних робіт електромереж, водогонів, газопроводів на визначених у Мінську пріоритетних ділянках», – констатував він.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко, коментуючи візит Бориса Гризлова в Україну, заявив, що будь-які політичні зустрічі для врегулювання військового конфлікту на Донбасі є виправданими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: