Україна не продовжила контракт для забезпечення Криму електроенергією

Читать на русском
З деяких джерел стало відомо, що Україна не підготувала новий контракт для забезпечення півострова електроенергією.

Як повідомляє джерело в апараті міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина український уряд не має наміру укладати новий договір про постачання електроенергії до Криму.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «15 хвилин».

«Це зона відповідальності міністра. Наскільки мені відомо, новий договір щодо Криму не готують», – повідомив співрозмовник.

Як відомо, термін попереднього договору сплив 31 грудня 2015 року. Примітно, що Крим в ньому позначений як «федеральний округ».

Меджліс кримськотатарського народу та учасники громадянської блокади Криму звернулися з вимогою до українського керівництва не продовжувати договір, а напередодні Нового року стався вибух на лінії електропередач «Каховська-Титан».

Деокупація Криму: півострів повертатиме Україні міжнародна групаАвтор проекту Free Crimea поділився міркуваннями щодо планів із повернення півострова Україні.

Політолог Олександр Леонов переконаний, що зараз принципово вимагати змінити статус Криму.

«Весь світ вважає Крим анексованою територією й ніхто не визнав цієї окупації. Безумовно, якщо така угода й існуватиме, то за жодниих умов там не має бути позначений російський статус півострова, тобто ніякого федерального округу немає, як це записано в попередньому договорі», – вважає він.

Нагадаємо, у РФ переконані, що зможуть повною мірою забезпечити півострів і без України.

Як відомо, 2 грудня президент РФ Володимир Путін запустив першу нитку енергомосту з Кубані до Криму, але вже 5 грудня енергоміст не витримав навантаження і сталася аварія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: