27 березня в Україні відбудуться ще одні вибори – депутатів територіальних громад

Читать на русском
27 березня 2016 року в Україні відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних та міських рад десяти об’єднаних територіальних громад, а також відповідних сільських, селищних і міських голів.

27 березня 2016 року в Україні відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних та міських рад десяти об’єднаних територіальних громад, а також відповідних сільських, селищних і міських голів.

Відповідне рішення 25 грудня ухвалила Центральна виборча комісія, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Крім того, 6 лютого 2016 року в Києві стартує передвиборча кампанія з обрання депутатів районних рад.

«Розглянувши звернення Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Харківської обласних державних адміністрацій щодо ухвалення ЦВК рішення про призначення перших виборів депутатів [...] об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів у зв’язку зі створенням у вказаних областях об’єднаних територіальних громад, Комісія призначила на неділю, 27 березня 2016 року, зазначені вибори в десяти таких об’єднаних територіальних громадах... При цьому Комісія оголосила з 6 лютого 2016 року початок виборчого процесу вказаних виборів», – зазначили у прес-службі ЦВК.

Нові об'єднані громади вважатимуться утвореними лише за однієї умови – ЗубкоМіністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що лише за однієї умови нові об'єднані територіальні громади вважатимуться утвореними.

Також 27 березня пройдуть вибори районних рад міста Києва. «Київська міська рада постановила, що управління районами у місті Києві здійснюється районними в місті Києві радами, утворила Голосіївську, Дарницьку, Деснянську, Дніпровську, Оболонську, Печерську, Подільську, Святошинську, Солом’янську, Шевченківську районні у місті Києві ради, визначила обсяг і межі повноважень районних у місті Києві рад та призначила перші вибори депутатів таких рад на 27 березня 2016 року. Відтак, Комісія оголосила з 6 лютого 2016 року початок виборчого процесу перших виборів депутатів районних у місті Києві рад 27 березня 2016 року», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, питання повернення столиці районних рад порушується вже давно. У міській раді Києва його обговорювали ще у квітні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: