16 квітня Києву можуть повернути районні ради

Читать на русском

16 квітня Київська міська рада має розглянути проект рішення «Про управління районами міста Києва», що передбачає відродження у столиці районних рад, ліквідованих ще в 2010 році.

Відповідний проект рішення винесений на розгляд міської ради як невідкладний, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, на вчорашньому засіданні постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних, та міжнародних зв'язків, було підтримано проект рішення про створення районних рад столиці.

Цікаво, що, відповідно до регламенту роботи столичної міськради, проект рішення мав би бути розглянутий і іншими постійними комісіями, однак оскільки у встановлений законом строк (14 днів) цього зроблено не було, він вважається погодженим та повинен бути винесений на розгляд у ході пленарного засіданні Київради, розповіли в прес-службі міської ради.

«Ніякої інформації щодо результатів розгляду іншими постійними комісіями немає. Отже, відповідно до регламенту, проект рішення «Про управління районами міста Києва» може вважатися погодженим у зв’язку із закінченням строків та повинен бути включений до порядку денного пленарного засідання Київради як невідкладний», – прокоментував пасивність депутатів голова комісії з питань місцевого самоврядування Олександр Бродський.

Нагадаємо, що 3 квітня народний депутат Олександр Третьяков, що представляє один із київських мажоритарних округів, зареєстрував у парламенті законопроект про відновлення діяльності районних рад столиці.

Додамо, що 2 квітня Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: