Гонтарева розповіла, в якому випадку піде у відставку

Читать на русском
Глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що припинить роботу в НБУ тільки після того, як завершить низку намічених планів щодо реформування регулятора.
Валерія Гонтарева

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що припинить роботу в НБУ тільки після того, як завершить низку намічених планів щодо реформування регулятора.

Про це вона повідомила в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Коментуючи звільнення свого першого заступника Олександра Писарука, Гонтарева зазначила, що відпускає його «зі спокійною душею», оскільки той виконав поставлене перед ним завдання, а саме – розчистив банківську систему та повністю реформував весь пруденційний блок.

Мільйони Гонтарєвої: аналіз декларації глави НБУ (інфографіка)«Слово і Діло» вирішило показати, скільки заробила в 2014 році голова Національного банку України Валерія Гонтарєва

«У мене проект – розчищення, перезапуск, а потім зростання. Мій проект закінчиться, коли ми досягнемо низької інфляції, побудуємо монетарну політику, підемо в ріст, почне працювати банківська система. Тоді я буду вважати, що мій проект теж закінчився», – заявила глава НБУ.

За її словами, однією з головних цілей було завдання інституційно створити таку систему, яка в перспективі замінила б спочатку Писарука, а потім і її саму. «Це наше завдання. Те, що ми називаємо «зробити це irreversiblе», – резюмувала Гонтарева.

Станом на сьогодні «Слово і Діло» зафіксувало 26 обіцянок Валерії Гонтаревої. Вісім з них керівник Національного банку України провалила, 9 виконала, і ще стільки ж її зобов'язань перебувають у процесі реалізації, тобто згодом можуть виявитися як виконаними, так і проваленими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: