НБУ не припиняє друкувати гривню: на ринок вийшло вже понад 30 млрд

Читать на русском
З початку року Національний банк України надрукував уже понад 30 млрд грн, що пішли в основному на погашення старих внутрішніх боргів.

З початку 2015 року Національний банк України надрукував уже понад 30 мільярдів гривень, що, як зазначають експерти, пішли здебільшого на погашення старих внутрішніх боргів.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Hubs.

Виходячи зі змін портфеля облігацій внутрішньої державної позики Нацбанку, аналітики видання підрахували, що за п'ять місяців 2015 року обсяг чистої емісії досяг 30,2 млрд грн. Найбільше нових грошей було надруковано в січні-лютому, пізніше темпи роботи «станка» дещо уповільнились.

Основним отримувачем національної валюти називають «Нафтогаз України», який, як стало відомо сьогодні, збільшив свій статутний капітал ще на 5 млрд дол. Як передбачають експерти, НАК у свою чергу може використати кошти для покупки валюти на міжбанку, або напряму із золотовалютних резервів НБУ.

Нагадаємо, в березні глава Національного банку Валерія Гонтарєва пообіцяла, що адміністративного втручання у ринок валют більше не буде, якщо гривня стабілізується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: