Енергоблокада: Крим буде залежати від України ще як мінімум рік – експерт

Читать на русском
Володимир Саприкінексперт у сфері енергетики

Зараз можна робити будь-які заяви, але для того, щоб Крим перестав залежати від України, потрібні великі гроші й мінімум рік часу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, аналізуючи інформацію про те, що світло в Криму включили лише на 2 тижні.

«Щоб позбавитися залежності Криму від України, необхідні десятки мільйонів доларів і як мінімум рік. Подібний досвід був, коли кидали кабель з Фінляндії в Естонію. На це пішов рік. Це лише здається, що все просто. Але є й проблеми. РФ потрібно буде вести ще додаткові лінії, й це не самі лише дроти, але й супутне обладнання», – розповідає експерт.

За його словами, зараз можна робити будь-які заяви, але практика показує, що Крим буде залежати від України як мінімум ще рік.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров запевнив, що енергетична блокада Криму відновиться через 2 тижніСказано 9 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Крім того, ми є членами різних світових спільнот, Європейської енергетичної хартії, в якій прописано, що відключення подачі електроенергії та газу не є засобом вирішення суперечок та конфліктів. Уряду потрібно вирішити все з урахуванням усіх факторів – втрати ринку, якщо нам самим у разі необхідності потрібно буде купувати електроенергію, в разі зими з температурою -20 та інших обставин», – пояснив Саприкін.

На його думку, подавати електроенергію в Крим необхідно.

Як відомо, вчора активісти частково припинили енергетичну блокаду Криму, дозволивши відновити подачу електроенергії на півострів однією з ліній електропередач.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: