Електрику на Крим включили лише на 2 тижні – Чубаров

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстровано законопроект про повне припинення електропостачання Автономної Республіки Крим.
Рефат ЧубаровФото: Влад Содель

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про повне припинення електропостачання Автономної Республіки Крим.

Про це з парламентської трибуни заявив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло».

Народний депутат запевнив, що наразі електропостачання лінією «Каховська-Титан» частково відновлене лише на два тижні. На такий крок активісти енергоблокади півострова пішли задля того, щоб налагодити електропостачання окремих районів Херсонської області, які також були знеструмлені внаслідок підриву опори ЛЕП.

«Виходячи з інших питань, у тому числі з гуманітарних, учасники блокади Криму вирішили надати можливість забезпечити постачання лише з однієї гілки, якою зараз до Криму подається 200 МВт замість 850, які надавалися до 22 листопада. Але це лише на 2 тижні, для того, щоб і уряд, і місцеві органи влади могли провести роботи з укріплення енергозабезпечення Херсонської області», – пояснив Чубаров.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров запевнив, що енергетична блокада Криму відновиться через 2 тижніСказано 9 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Наступним же кроком є ухвалення закону про повну заборону електропостачання до анексованого півострова, проект якого вже зареєстрований у ВР.

«Якщо закон не ухвалять до кінця наступного місяця, ніхто з колег не дозволить жодному урядовцю укладати угоди, поки там не буде написано АР Крим, Україна», – поставив ультиматум лідер кримських татар.

Нагадаємо, вчора активісти частково припинили енергетичну блокаду Криму, дозволивши відновити подачу електроенергії на півострів однією з ліній електропередач.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: