Яценюк вважає, що це росіяни підірвали ЛЕП на Крим

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що до підриву ліній електропредач, що ведуть на Крим, можуть бути причетні росіяни.
Арсеній ЯценюкФото: КМУ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що до підриву ліній електропередач, що ведуть на Крим, можуть бути причетні росіяни.

Про це голова уряду заявив у п'ятницю в інтерв'ю українським телеканалам, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Зараз іде розслідування: хто за цим стоїть. Абсолютно зрозуміло, що росіяни, які мають десятки диверсійно-розвідувальних груп, можуть бути до цього причетні. Уряд не займається розслідуваннями і тому це дозвольте віддати органам прокуратури, СБУ і правоохоронній системі», – заявив він.

Загалом, стратегія України щодо повернення Криму має бути визначена на рівні Ради національної безпеки та оборони.

«Ми розпочали судові процеси проти РФ. Зараз необхідно на рівні Ради національної безпеки і оборони чітко визначити нашу стратегію по відношенню до Криму. І ця стратегія повинна жорстко пов’язуватися із позицією наших західних партнерів, які заявила однозначно — анексія Криму ніколи не буде визнана і прийде той час, коли Крим повернеться в Україну. Але для цього треба знати як це зробити», – розповів прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні координатор блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що невдовзі планується новий етап блокади півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: