Україна два роки заплющує очі на «годівниці» сепаратистів – експерт

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

За два роки війни на Донбасі Україна отримала повноцінну транскордонну злочинність.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валентин Гладких, аналізуючу інформацію про те, що «Новоросія ТБ» технічно підтримували з Києва.

«Абсолютно очевидним було те, що є багато людей та структур, які підтримують сепаратистів і водночас роблять це за рахунок платників податків України. У нас майже 2 роки відбувається доволі жвавий обмін товарами, послугами та грошима. Так само переоформлюють пенсії, є ціла схема, як потім конвертують гроші, є структури, які переводять кошти. По-перше, виникає питання, як вони працюють. По-друге, дивує те, чому СБУ та інші органи достатньо спокійно на це реагують», – розмірковує політолог.

Блокада Донбасу не працює: чому сепаратисти продовжують отримувати українські пенсії? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що «заступник мера Луганська» отримує пенсію з Пенсійного фонду України.

Якщо починати аналізувати від витоків, то, на переконання експерта, дуже багато питань виникне не лише до СБУ, але й до місцевих адміністрацій та центральної влади, тому що це все відбувається або з її мовчазної згоди, або ж свідчить про некомпетентність уряду, коли влада банально самоусунулася.

«Знову ж таки, два роки ніхто не бачив, що є якась вільна економічна зона в Криму, що є «годівниці». Це стосується не лише пропаганди, але й фінансової підтримки, надання товарів та послуг, збуту награбованого, перегонки коштів та іншого. На все це не просто заплющували очі, але й продовжують це робити», – пояснює він.

«Багато хто не гребує таким заробітком. Наразі ми маємо повноцінну транскордонну злочинність, яка підтримується з обох боків», – резюмував Валентин Гладких.

Нагадаємо, що напередодні в Луганській області співробітники СБУ ліквідували конвертаційний центр, через який щомісяця відмивалося понад 10 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: