МВС має відслідковувати «поліцейських-сепаратистів» через детектор брехні – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

«Беркутівці» знову на своїх посадах завдяки фейковій участі в АТО.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що «поліцейських-сепаратистів» звільняють зі служби.

«Річ навіть в тім, що деякі поліцейські підтримували «антимайдан». Вони виголошували антидержавні гасла, тобто суть навіть не в їхніх політичних поглядах, а в тому, що вони ставали на бік іншої держави. Щодо «беркутівців», які знову на посадах, то більшість із них проходять ту ж таки переатестацію через фронт. Це своєрідна «реабілітація» через фронт», – пояснює політолог.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко запевняє, що Савкін буде звільнений з лав Національної поліціїСказано 20 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Складність в тому, що ті, хто був у зоні АТО, автоматично не підпадають під люстрацію.

«В цій ситуації є питання до МВС. Невідомо, чим вони там займаються, але в першу чергу їм слід звернути увагу на кадрову політику. Якщо міліція була дискредитована, зараз дискредитована поліція виглядатиме геть ганебно. Крім того, в даному питанні поліцейські дійсно мають проходити тести на детекторах брехні. В 90% випадків вони дають правдиву інформацію», – вважає Палій.

Нагадаємо, 19 листопада в соцмережах розгорівся скандал навколо одного з київських поліцейських, Олексія Савкіна, який під час Революції Гідності закликав розігнати протестувальників на Євромайдані. Пізніше, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко пообіцяв, що його буде звільнено з лав Національної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: