Ляшко міг обміняти «тарифний Майдан» на свободу Мосійчука – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Судові рішення у нас як до Революції Гідності, так і зараз приймаються й вирішуються за принципом одного дзвінка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про те, що суд звільнив Мосійчука після того, як Ляшко згорнув «тарифний Майдан».

«Свого часу Ляшко робив «тарифний Майдан» у Полтаві й подібні методи в нього вже відпрацьовані, тому можливий такий збіг», – констатував політолог.

З іншого боку, тарифи дійсно необґрунтовані, більшість тих, хто потребує допомоги, не отримують її через ті умови, які придумав Яценюк.

«Тарифний Майдан» Ляшка й Капліна від самого початку був безглуздою акцією – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що після трьох тижнів «тарифний Майдан» вирішили згорнути.

«Найгірше те, що люди, які живуть в замках, вирішують долю тих, хто може взагалі не мати найменших засобів до існування. Таке розділення на соціальні касти незабаром може вибухнути з величезною силою», – припускає Каспрук.

В цьому сенсі, за словами експерта, те, що Ляшко провів «тарифний Майдан», є певним попередженням для влади.

«Щодо Мосійчука, то знаючи, що більш ніж за півтора року склад суддів та робота судів фактично не змінилися, це вказує на те, що судові рішення у нас можуть бути прийняті за одним дзвінком. Це рішення абсолютно не дивує», – підсумував політолог.

Нагадаємо, 18 вересня суд обрав для Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 діб. Після винесення вироку нардеп оголосив голодування.

Як повідомлялося, проти Мосійчука було порушено провадження за п'ятьма статтями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: