Окрім поліцейських, із 2016 року на дорогах України запрацює ще одна транспортна інспекція

Читать на русском
Із 2016 року на українських дорогах почне роботу нова транспортна інспекція «УкртрансБезпека», що контролюватиме дотримання норм вантажоперевезень.

Із 2016 року на українських дорогах почне роботу нова транспортна інспекція «УкртрансБезпека», що контролюватиме дотримання норм вантажоперевезень.

Про це з посиланням на «УНН» повідомляє «Слово і Діло».

«Із 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція «УкратрансБезпека», яка буде використовувати сучасні засоби відеофіксації та контролю ваги «на ходу» і таким чином забезпечить чітке дотримання вагових норм, та збереже наші дороги від руйнування», – заявив директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Міністерства інфраструткури України Роман Хміль.

Крім того, сьогодні вийшла постанова уряду про заборону перевезень автомобільними дорогами вантажів автівками з фактичною масою більше 40 тонн, або більше 11 тонн на вісь. Для контейнеровозів така норма скаладає не більше 46 тонн. Найближчим часом на шляхах загального користування з'являться відповідні дорожні знаки, обіцяють у Мінінфраструктури.

Ека ЗгуладзеПерший заступник Міністра внутрішніх справ України
Згуладзе запевнила, що у зв'язку з реорганізацією служби ДАІ всі нинішні співробітники ДАІ будуть звільненіСказано 19 січня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Як пояснюють у Міністерстві, дотримання цієї норми необхідне для того, щоб запобігти руйнуванню доріг, адже, за підрахунками експертів, перевезення вантажів вагою менше 40 тонн дозволить ремонувати дорожне покриття майже вдвічі рідше.

Нагадаємо, в середині січня заступниця міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе анонсувала звільнення всіх працівників Державної автоінспекції у зв'язку з реформуванням системи правоохоронних органів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: