Якою буде більшість у міській раді Черкас? Екс-нардеп

Читать на русском
Сергій Одарич

Одарич має пряму конфронтацію майже з половиною депутатського корпусу «БПП».

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив екс-нардеп Віталій Ільяшенко, аналізуючи місцеві вибори у Черкасах.

«Звичайно, все залежить від перемоги того чи іншого кандидата на виборах мера Черкас в другому турі, але якщо розглядати ймовірність модерування коаліції «Партією вільних демократів» Сергія Одарича, то для нього ситуація тупикова. Чинний мер у період виборчої кампанії, особливо в кінці виборів, облив брудом Черкаську міську організацію партії «Блок Петра Порошенка», окрім того, фактично з половиною можливого депутатського корпусу «БПП» міський голова має пряму конфронтацію», – розповідає Ільяшенко.

Боротьба за крісло мера Черкас: аналіз потенційних кандидатів«Слово і Діло» з'ясувало, яким політичним, бізнесовим, а головне – інформаційним ресурсом володіють потенційні кандидати в мери Черкас.

За його словами, про особливий конфлікт «ПВД» з «БПП» знають у Києві, тому малоймовірно, що під Одарича даватимуть дотації з центрального бюджету, на відміну від інших обласних центрів, де переможуть сили, вихідні з парламентських партій.

Крім того, є проблеми із ВАТ «Азот». Серед потенційного числа кандидатів ВО «Черкащани» пройшли здебільшого представники «Азоту», з якими мер протягом декількох останніх своїх каденцій так і не врегулював питання щодо викупу тролейбусів та проблеми з боргами щодо водоканалу.

«Тому малоймовірно, що «азотівці» підуть до однієї коаліції з ним», – зазначив він.

Також, на його думку, майже всі депутати, що пройдуть до міськради від «РПЛ», не налаштовані на тісну співпрацю саме з Одаричем, тому що мають інші інтереси та інше коло партнерів, яке не бажає бачити останнього мером міста вчетверте поспіль.

Щодо «УКРОПу», то вони «прогнуться» під Одарича лише за вказівкою з Києва. Крім того, на коаліцію «вільних демократів» зі «свободівцями» з Києва також особливих фінансових дотацій давати не будуть з огляду на конфлікт останніх як з Президентом, так і з Яценюком та Аваковим. А однієї «Самопомочі» для вирішення всіх проблем у Черкасах буде замало.

Одарич пообіцяв будівництво міських очисних спорудСказано 21 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Тому, виходячи з парадигми взаємовідносин «ПВД» із політичними опонентами, найбільш ефективною для Черкас була би інша політична конфігурація, а саме – політична коаліція між «Батьківщиною», «БПП «Солідарність», ВО «Черкащани» та «Самопоміччю». Депутатський корпус у кількості 22 депутатів міг би очолити Анатолій Бондаренко, що здатен об’єднати всі ці політичні сили», – припускає екс-нардеп.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: