Одарич найменш зацікавлений у розвитку Черкас – екс-нардеп

Читать на русском
Сергій Одарич

Чинний міський голова Черкас Сергій Одарич – найбільш досвідчений серед усіх кандидатів у мери, але водночас найменш зацікавлений та мотивований розвивати місто в майбутньому.

Про це в коментарі активістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів екс-народний депутат України Віталій Іляшенко.

«Останню півторарічну каденцію Одарича не можна назвати ефективною, оскільки йому не вдалось об’єднати навколо себе депутатський корпус та створити власну більшість. Частково це пов’язано з принциповістю та непоступливістю мера, а частково з тим, що депутатський корпус за 10 останніх років роботи у місті зрозумів, що з чинним міським головою дуже важко мати справи», – аргументує політик.

Водночас, за словами Іляшенка, шанси на перемогу у чинного мера наразі є найбільшими серед усіх кандидатів, оскільки він має сталий електорат, медіа-ресурс, підконтрольні йому комунальні підприємства та особисто розбирається у виборчих технологіях.

Одним з найбільш реальних конкурентів Одарича на виборах Іляшенко вважає чинного секретаря Черкаської міської ради Олександра Радуцького. Проте, на думку експерта, потенціал перемогти у другому турі чинного міського голову у Радуцького буде за умови формування сильного виборчого штабу, який зможе виокремити для виборців його переваги над Одаричем та накрити всю агітаційну мережу в місті.

Крім того, не слід забувати й про ще одного кандидата, який може вийти до другого туру – голову Черкаської обласної організації партії «Батьківщина» Анатолія Бондаренка.

«Вагому роль позиціям Бондаренка на Черкащині додає зростання рейтингу партії «Батьківщина», що як мінімум може забезпечити йому безперешкодний вихід до другого туру виборів міського голови. Крім того, у «Батьківщини» завжди сформована агітаційна мережа та укомплектована команда кандидатів у депутати до Черкаської міської ради, які можуть значно допомогти йому в балотуванні», – констатував він.

Хоча, як додав Іляшенко, серед основних недоліків у роботі «Батьківщини» можна очікувати підрахунок голосів та захист цих самих голосів, здобутих на виборах.

Нагадаємо, самостійно моніторити хід майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: