Посадити адмірала-зрадника Березовського виявилося важче, ніж обіцяв Пашинський

Читать на русском
Замість того, щоб «мотати термін» в українській в'язниці, екс-командувач військово-морських сил України Денис Березовський продовжує служити Російській Федерації.
Фото: ИТАР-ТАСС

Замість того, щоб «мотати термін» в українській в'язниці, екс-командувач військово-морських сил України Денис Березовський продовжує служити Російській Федерації.

Таким чином, обіцянка запроторити за ґрати адмірала-зрадника, яку в березні 2014 року дав нині народний депутат, а на той момент – голова Адміністрації Президента Сергій Пашинський, виявилася відвертим популізмом, констатує «Слово і Діло».

Так, під час анексії Криму, 1 березня 2014 року, виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов призначив Дениса Березовського командувачем військово-морських сил України. Проте вже наступного дня стало зрозуміло, що рятувати долю українського флоту в Криму доручили не тій людині, і 2 березня Турчинов свою помилку виправив.

Після заяви Березовського про підтримку окупаційної російської влади на півострові Сергій Пашинський пообіцяв, що той понесе за це відповідальність перед законом. Зокрема, як заявив тоді голова АП, екс-командувач українського флоту мав би сісти до української в'язниці на 15 років.

Генпрокуратура вирішила знайти зрадника БерезовськогоВ ГПУ шукають екс-командира Військово-морських сил України

Проте за півтора року перебування при владі Пашинський так і не спромігся виконати свою обіцянку. Березовський не лише не відбуває покарання, але й призначений заступником командувача Чорноморського флоту Росії. Відомо, що Генеральна прокуратура порушила проти нього кримінальне провадження за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), проте жодних даних про дії Сергія Пашинського для виконання зазначеного зобов'язання «Слово і Діло» не отримало. Таким чином, обіцянка Пашинського, який нині обіймає посаду голови парламентського комітету з питань оборони, отримала статус «не виконано».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: