Переведення флоту до Миколаєва коштуватиме бюджету сотні мільйонів гривень

Читать на русском

Запланована Міністерством оборони передислокація Військово-морського флоту України з Одеси до Миколаєва коштуватиме державному бюджету сотні мільйонів гривень.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Роман Бочкала, передає «Слово і Діло».

«Щось нездорове відбувається з українським флотом. Хто може чітко пояснити, чому раптом його знадобилось переводити з неспокійної Одеси в абсолютно непідготовлений для таких завдань Миколаїв?» – задається питанням Бочкала.

На думку журналіста, відповідь криється у корупційних схемах, оскільки, за його словами, будівля штабу ВМФ в центрі Одеси була продана раніше. Таким чином, вже у квітні новим місцем дислокації українського військового флоту стане Миколаїв, незважаючи на цілковиту економічну необгрунтованість такого кроку.

«Наприклад, на один лише зв'язок, відповідно до проекту, необхідно 370 млн грн. В Одесі є хоча і старенький радянський, але цілком боєздатний вузол зв'язку «Витязь». А в Миколаєві нічого немає. Потрібен приймально-передавальний пристрій на кілька тисяч каналів. Це дуже дорого – криптологія, захист каналів... Плюс прокладка зв'язкового кабелю та інше», – прокоментував ситуацію журналіст, посилаючись на документи Міноборони.

ОНОВЛЕНО: під час брифінгу 8 січня міністр оборони Степан Полторак заявив, що на сьогодні питання перенесення бази ВМФ України з Одеси в Миколаїв не стоїть.

Читайте також: «Містраль»: нова загроза глобальній безпеці в Чорноморському басейні

23 грудня «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку Президента України Петра Порошенка модернізувати вітчизняний військовий флот та оснастити його високоточною зброєю й новими засобами радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: