Небойові втрати: флот і техніка, що дістались росіянам після анексії Криму

Читать на русском

Рік окупації Криму позначився не лише на відносинах українців і росіян, економічному стані півострова та становищі його корінного народу. Останні 12 місяців стали також випробуванням для українських військово-морських сил, які, втративши вагому частину свого потенціалу, змушені «зализувати рани» на нових, непристосованих для цього місцях дислокації – Одесі й Миколаєві.

Прикро констатувати, однак більшість техніки перейшла до рук окупантів практично без бою, а її виведення на материк фактично залежало від доброї волі політичного керівництва східного сусіда. Сподіватися на її повернення в умовах ескалації військового конфлікту між двома державами не доводиться.

Незважаючи на численні заяви вищого військового керівництва України, з Криму не повернулися ряд ключових військових кораблів, берегових протикорабельних комплексів та автомобільної й броньованої техніки, кількість якої вимірюється тисячами одиниць.

У грошовому еквіваленті військові збитки України від анексії Криму оцінюються у 1,5 мільярди грн, а загальна сума втраченого на півострові державного майна – в 1 трильйон 180 мільярдів гривень, констатує «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: