В Бюджеті не знайшлося коштів на обіцяну Порошенком модернізацію флоту

Читать на русском
У Міноборони кажуть, що гроші на модернізацію українського військово-морського флоту з Бюджету не виділялися.

З Бюджету України на 2015 рік не виділялися кошти на розвиток озброєння та військової техніки Військово-морських сил.

Про це у відповідь на інформаційний запит «Слова і Діла» повідомили в Міністерстві оборони України.

«Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» фінансування заходів з модернізації озброєння та військової техніки Збройних Сил України передбачено за бюджетною програмою 2101150 «Розвиток озброєння та військової техніки Збройних Сил України». При цьому, призначення за вказаною бюджетною програмою для ВМС Збройних Сил України на 2015 рік не виділялися», – констатували в прес-службі Міноборони.

Разом з тим, у військовому відомстві зазначили, що окремі види робіт в рамках оборонного замовлення для ВМС все ж проводяться. Зокрема, на столичному заводі «Ленінська кузня» будуються два малі броньовані артилерійські катери.

«У 2015 році в рамках державного оборонного замовлення здійснюється фінансування лише будівництва серії з двох малих броньованих артилерійських катерів на ПАТ «Ленінська кузня» в м. Київ», – йдеться у листі Міністерства оборони.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє модернізувати вітчизняний військовий флотСказано 23 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Нагадаємо, обіцянку відродити український військово-морський флот дав наприкінці жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко. «Сьогодні є напрацювання з модернізації кораблів, оснащення їх високоточною зброєю, новими засобами радіоелектронної боротьби, які зроблять ці кораблі більш ефективними», – заявив тоді Порошенко. Пізніше, в квітні 2015 року, Глава держави заявив про початок пілотного проекту відродження та розвитку ВМФ в рамках реалізації Морської доктрини України. Проте до реалізації намічених Президентом планів справа поки не дійшла.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», згідно з планами Міноборони, для забезпечення мобілізаційних заходів в 2015 році відомству бракує 8,2 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: