В Івано-Франківську основна боротьба за мерство розгорнеться між представником «УКРОПа» та екс-мером Калуша – експерт

Читать на русском
Віктор Анушкевичус

Основна боротьба на виборах мера в Івано-Франківську вібудеться між двома кандидатами-важковаговиками – Олександром Шевченком та Ігорем Насаликом.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив івано-франківський політолог Олег Білоус, інформує «Слово і Діло».

«У нашому місті наразі вимальовується досить цікава ситуація. Адже є досить потужний кандидат від партії «Блок Петра Порошенка-Солідарність», екс-мер Калуша й чинний нардеп – Ігор Насалик. А також інший нардеп, якого підтримує «УКРОП» – Олександр Шевченко. І основна боротьба, як мені здається, точитиметься саме між ними», – говорить експерт.

Не слід, звичайно, виключати із виборчої боротьби й чинного міського голову Віктора Анушкевичуса.

Натомість, говорячи про те, на чому майбутні кандидати акцентуватимуть увагу в частині своїх передвиборчих декларацій і обіцянок, експерт зауважив, що в даному питанні буде проглядатись декілька тенденцій.

Як мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус виконував свої програмні обіцянки«Слово і Діло» в рамках спецпроекта «ОБРАНІ» вирішило показати, які з програмних обіцянок міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса були втілені в життя, а які так і залишились на папері.

«З одного боку, це, звичайно ж, місцеві проблеми: комунальне господарство, дороги, тарифи. З іншого боку, матимуть свою вагу й глобальні теми: війна, АТО. Однак визначальним, думаю, буде все ж не це, а те, що зроблено кожним із кандидатів і наскільки дієві механізми реформування вони зможуть запропонувати», – переконаний політолог.

Щодо ключових тенденцій, які будуть присутні в позиціонуванні кандидатів, то тут, на думку Білоуса, варто відзначити те, що Шевченко – чинний депутат від міста, а тому має свою сталу електоральну базу. Водночас Насалик іде із серйозним багажем, адже, як підкреслив політолог, у Калуші він запровадив достатньо реформ і якщо він буде акцентувати на цьому увагу, то зможе здобути за рахунок цього хороші електоральні позиції.

І таких аспектів, які впливатимуть на шанси кожного із кандидатів, більш ніж достатньо, а тому, на думку експерта, люди голосуватимуть не лише розумом, але й серцем.

Нагадааємо, стежити за перебігом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: