Під час другого мерського терміну Анушкевичус відмовився від самостійної політики – експерт

Читать на русском
Віктор Анушкевичус

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус під час своєї другої каденції фактично потрапив у залежність від ВО «Свобода» і самостійно не веде політики.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів «Слову і Ділу» політолог Ігор Ткач, коментуючи підсумки роботи мера Івано-Франківська.

«Щодо мера Івано-Франківська, то треба чітко розмежовувати його першу та другу каденцію. Анушкевичус на своєму другому терміні фактично потрапив у залежність від фракціі ВО «Свобода» і самостійно не веде політики. Проте для того щоб підтримувати реноме народного мера, він часто практикує роль ніби арбітра, публічно виступаючи на світлій стороні, знаючи, що такі голосування все одно будуть провалені. Відтак, фактично маємо добре відлагоджений спектакль під назвою «Мер-миротворець», – відзначає експерт.

Що ж стосується позитивних моментів в роботі мера та його шансів на майбутніх місцевих виборах, то тут, на думку Ткача, слід загострити увагу одразу не декілько важливих аспектах.

Анушкевичус про нардепа Шевченка: сподіваюся, що франківці не продадуться за путівку на БуковельМер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вважає, що його конкурент, народний депутат і кандидат у міські голови на місцевих виборах 25 жовтня Олександр Шевченка передчасно почав свою виборчу кампанію, адже задекларував своє бажання йти у градоначальники Івано-Франківська ще до офіційного початку передвиборчої агітації.

«Безперечним позитивом в роботі Анушкевичуса слід назвати прозорість роботи міської влади та безперешкодний доступ до суспільно значимих для громади документів. Однак, на цих виборах Віктор Андрюсович буде себе позиціонувати поміж ризикованими кандидатурами Марцинківа та Шевченка. І хоча сам факт виборів приніс зразки неєвропейської поведінки, ксенофобії, зайвої патетичноі риторики, все ж, помірковане крило виборців, частина управлінців та підприємців міста можуть вивести Анушкевичуса в другий тур, що залишає за ним достатньо непогані шанси сподіватись на перемогу і в кінцевому результаті», – резюмував експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: