Замість розвитку інфраструктури в Івано-Франківському аеропорту виробляють асфальт

Читать на русском
Депутати Івано-Франківської обласної ради створили комісію для вивчення законних підстав зведення приватним інвестором установки з виробництва бітуму на території Івано-Франківського аеропорту.
Фото: firtka.if.ua

Депутати Івано-Франківської обласної ради створили комісію для вивчення законності побудови приватним інвестором установки з виробництва бітуму на території місцевого аеропорту.

Відповідну установку на території летовища збудувала компанія «Скорзонера», що є офіційним концесіонером місцевого аеропорту, пише з посиланням на агенцію Galka.if.ua «Слово і Діло».

Підприємство, що на правах концесії користується майном летовища, вже пообіцяло прибрати скандальну установку, про що офіційно сповістило 20 серпня. Однак якщо виявиться, що будівництво установки з виробництва бітумної емульсії порушує вимоги закону, угоду про концесію з інвестором можуть розірвати.

Місцеві чиновники різних інстанцій стверджують, що не давали дозволу на будівництво даної установки, а мешканці прилеглого селища скаржаться на постійний запах смоли.

Додамо, що компанія ВАТ «Скорзонера» є також фактичним власником курорту «Буковель» і, за даними газети «Дзеркало тижня», контролюється групою «Приват» Ігоря Коломойського. Цікаво також, що колишнім директором компанії є чинний депутат Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Шевченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: