Глава Адміністрації Президента фігурує у справі про відмивання грошей – нардеп

Читать на русском
Австрія направила в ГПУ запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем щодо транзакцій, здійснених главою Адміністрації Президента Борисом Ложкіним.
Борис Ложкін

Австрія направила в Генеральну прокурату України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем щодо транзакцій, здійснених главою Адміністрації Президента Борисом Ложкіним.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав народний депутат від фракції «БПП» Сергій Лещенко, передає «Слово і Діло».

«Його прізвище фігурує в кримінальному провадженні за статтею «відмивання грошей». Сумнівні транзакції багатомільйонних сум помітив підрозділ Міністерства внутрішніх справ Австрії, яке займається розслідуванням відмивання грошей і контактує з банківськими установами країни. Воно й написало у березні 2015 року заяву до спеціальної прокуратури про те, що є підозра у відмиванні грошей щодо трьох українців», – розповів Лещенко.

Фесенко: роботи Ложкіна не видно – отже, він хороший менеджерПолітолог проаналізував рік роботи голови Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна і зазначив, що в цілому зі своїми завданнями керівник президентської адміністрації той справляється.

Він уточнив, що крім Ложкіна, у кримінальному провадженні також фігурують ще двоє громадян України. «Запит Австрії про надання двосторонньої правової допомоги Віктор Шокін отримав кілька тижнів тому і тримав у суворому секреті», – повідомив нардеп.

За інформацією джерел в Адміністрації Президента, справа стосується продажу Ложкіним «Українського медіа-холдингу» в 2013 році структурам олігарха Сергія Курченко, коли транзакції проводилися з офшорних фірм на офшорні фірми через рахунки в австрійських банках.

«Сам Ложкін каже, що до нього «не зверталися ані українські, ані австрійські правоохоронні органи», – резюмував Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: