Експерт: скандали навколо «Радикальної партії» тільки додадуть їй популярності

Читать на русском
Політолог Вадим Карасьов вважає, що на тлі судових засідань, голодовок, пікетів і гучних заяв представників «Радикальної партії» їхній рейтинг буде тільки збільшуватися.
Вадим Карасьов

У сучасному українському суспільстві застарілі методи вирішення політичних проблем не є ефективними. Водночас політична історія останніх років доводить: український виборець любить ображених владою політиків.

Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов, передає «Слово і Діло» з посиланням на UAinfo.

«Ще свіжі спогади про політичних в'язнів Тимошенко і Луценка, яким співчувала вся країна», – нагадав Карасьов.

При цьому він зазначив, що довіра до ще не повністю реформованих правоохоронних органів знаходиться в діапазоні, близькому до нульового. «Сам же конфлікт потрапляє до стереотипу «погана влада проти хорошого опозиціонера». В результаті рейтинг «радикалів» у короткостроковій перспективі тільки зростатиме на тлі судових засідань, голодовок, пікетів і заяв», – прогнозує політолог.

Суд над Мосійчуком: «радикал» оголосив голодуванняЗаарештований народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив про початок голодування.

Карасьов також звернув увагу на те, що після арешту Мосійчука та загроз арештів інших депутатів фракції «Радикальної партії», а також опозиційних заяв Ляшка з відвертою критикою влади, лідер «РПЛ» став хедлайнером політичних новин.

«Найближчі місяці будуть нелегкими для влади, є пробуксовки щодо Мінських угод, щодо конституційноЇ реформи, почнеться опалювальний сезон з новими квитанціями, постійно вибухають корупційні скандали. У такій ситуації опозиційна ніша, природно, дає електоральні переваги», – констатує експерт.

Карасьов вважає, що у зв'язку з цим опонентам «головного радикала країни» залишається змінити пріоритети в тактиці та зробити ставку на розкол фракції, на переманювання місцевих організацій, на інформаційні удари по слабких точках. «Також успішною для команди Президента може стати зміна інформаційного порядку. Якщо в студіях будуть говорити про вдалі реформи та про історії успіху, а не про переслідування «опозиції», то це і буде асиметричною, а головне – правильною відповіддю влади», – резюмував політолог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: