Опозиціонери на словах: «радикали» Ляшка не поспішають виходити з коаліції

Читать на русском
Члени «Радикальної партії», які проголосили себе опозиціонерами, мають особисто написати заяви про вихід з коаліції.

Перший заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що члени «Радикальної партії», які проголосили себе опозиціонерами, мають особисто написати заяви про вихід з коаліції.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Інтер», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

За словами Кононенка, процедура вступу і процедура виходу з коаліції – це індивідуальний процес, і оскільки під створенням коаліції свого часу підписалися 302 народних депутати, процедура виходу має бути аналогічною.

«Тобто члени «Радикальної партії», а це 20 депутатів, мають кожен особисто написати 20 заяв про свій вихід з коаліції. Лише тоді ця юридична процедура буде завершена», – сказав політик.

Чому Ляшко вийшов з коаліції? Думки експертів«Слово і Діло» спробувало розібратися, які справжні причини виходу «радикалів» зі складу парламентської коаліції.

Водночас Кононенко зазначив, що кількість депутатів, які залишилися в коаліції, цілком достатня для ефективної роботи парламенту і для прийняття необхідних рішень. «А 300 голосів за зміни до Конституції, я підкреслюю, це не питання коаліції, це питання всього парламенту», – додав нардеп.

Перший заступник голови пропрезидентської фракції також прокоментував питання ймовірності дострокових парламентських виборів. На його думку, в нинішніх умовах дострокові вибори ВР «не приведуть до стабільності в країні і будуть погано сприйняті міжнародним співтовариством». «І найголовніше, що якість нового парламенту не покращиться. У парламенті буде більше радикалізму та популізму», – резюмував Кононенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: