План блокади: Чубаров попередив, що Крим може залишитися без світла і тепла

Читать на русском

Голова Меджлісу кримськотатарського народу анонсував, що кримські татари мають намір розпочати енергетичну блокаду Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров не виключає, що слідом за «продуктовою блокадою» Криму, окупованого Росією, кримські татари будуть домагатися припинити постачання електроенергії на півострів.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Як повідомляється, на засіданні координаційної ради він розповів, що на переговорах із Президентом України Петром Порошенко у четвер, 17 вересня він порушував це питання – що разом з блокадою Криму буде порушене питання і про те, щоб припинити постачання електроенергії на окуповану територію.

«Окупанти не будуть перший час переосмислювати свої дії проти нас. Але потім є жовтень. Ми вчора чітко сказали президенту, що, якщо вони не будуть ніяким чином дотримуватися прав людини, то ми не знаємо, навіщо ми будемо їм постачати електроенергію», - підкреслив Чубаров.

Але коли саме буде висуватися вимога припинити постачання електроенергії до Криму, нині говорити наразі рано, додав голова Меджлісу.

«Може, вони (окупанти. – Ред.) завтра підуть із Криму, через Керченську протоку», – сказав він.

А тим часом на засіданні координаційної ради ухвалили рішення, щоб виділити місце для проведення акції блокування доставки продуктів до Криму.

Відомо, що там будуть встановлені намети, підведена електрика, організовані санітарна зона і прибирання сміття, забезпечені підвезення води і робота рятувальників, швидкої допомоги, міліції, працівників СБУ та військових.

Нагадаємо, що акція кримських татар по блокуванню адміністративного кордону з Кримом розпочнеться 20 вересня о 12.00

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: