Власник кримськотатарського каналу ATR розповів, як будуть блокувати Крим

Читать на русском
Близько 10 тисяч осіб, які переїхали з Криму на територію материкової України, будуть задіяні в блокуванні адміністративного кордону з півостровом.

Близько 10 тисяч осіб, які переїхали з Криму на територію материкової України, будуть задіяні в блокуванні адміністративного кордону з півостровом.

Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів власник кримськотатарського телеканалу АТR Ленур Іслямов, передає «Слово і Діло».

«Ті патріоти, які зараз починають цю акцію, розраховують, що буде не менше 10 тисяч людей. На кожній трасі – по 500 чоловік. Щоб відбитися від якихось бандитів, буде достатньо. Якщо ж проти нас буде виступати держава – то ні», – зазначив Іслямов.

При цьому він підкреслив, що дана акція – не просто продуктова блокада, а блокада Криму в цілому. «Блокуються всі поставки. Весь інший світ увів блокаду Криму, а ми намагаємося по-хитрому всидіти на двох стільцях. З одного боку – начебто патріоти, а з іншого – ще й трохи торгуємо», – говорить бізнесмен.

Продуктова блокада Криму: чого хочуть кримські татари? ЕкспертСпеціалісти поділились міркуваннями щодо заяви Рефата Чубарова про те, що кримськотатарські лідери готуються до продуктової блокади Криму.

За словами Іслямова, акція блокування Криму буде безстроковою. І лише у разі офіційного блокування Україною кордону з півостровом, а також скасування закону 4032а (про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України) кримські татари вважатимуть це питання вирішеним.

«Ми хочемо, щоб Україна жодних договорів з цією країною не підписувала і жодних перетоків не робила. Тому що це теж певна гра – нам пояснюють, що якщо зупинити поставки електроенергії до Криму, то північна частина України залишиться без світла. Але ми залишилися без Батьківщини, у нас все забрали. Яким чином ми маємо хотіти, щоб у когось було світло у будинку, якщо ми готові, що його не буде у нас? Ми до цього готові, чому вся інша Україна не готова? Чи для півночі України Крим – це не Україна? Тоді давайте нехай і північ піде до Росії», – заявив власник каналу ATR.

«Наше завдання, щоб Україна згадала про Крим. Щоб не було жодної гри, жодної торгівлі. Ми вже пограли в це – марно. Росію у Криму зупинити може лише сила», – резюмував Іслямов.

Керівник Херсонської області Андрій Путілов також підтримує ініціативу кримських татар щодо блокування постачання продовольства та інших товарів з материкової частини України до Криму. За словами лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, блокада Криму розпочнеться опівдні 20 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: