В РФ розповіли, що буде, якщо Україна не виплатить кредит Януковича

Читать на русском
Російська Федерація очікує повного та своєчасного погашення боргу за кредитом, узятим урядом України в грудні 2013 року.

Російська Федерація очікує повного та своєчасного погашення боргу за кредитом, узятим урядом України в грудні 2013 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на московське бюро «Інтерфакс».

При цьому московські кредитори натякають на те, що поступки, яких вимагає у них Київ, не здатні належним чином «полегшити борговий тягар» України, а також на те, що реструктуризація боргу стосується тільки приватних позичальників, а не суверенних, яким є уряд РФ.

«Позиція Росії залишається незмінною: Україна повинна повністю і в строк розплатитися за зобов'язаннями, придбаним в грудні 2013 року за рахунок коштів ФНБ. Так звана боргова операція, в якій Росія не бере участі, не здатна достатньою мірою полегшити борговий тягар України», – йдеться в заяві російського уряду.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк заявив, що Україна не допустить прострочень за зовнішніми платежамиСказано 23 березня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому в Москві пояснюють: відмова погасити борг обійдеться Україні дорожче, адже в такому разі їй доведеться сплатити судові витрати і штраф за прострочення платежів. «Дебітору вигідніше заплатити Російській Федерації прямо зараз, оскільки дефолт по цих зобов'язаннях буде коштувати йому набагато дорожче: доведеться сплатити не лише судові витрати, а й штрафні відсотки за прострочення платежів», – попереджають у Росії.

Нагадаємо, вчора, 17 вересня, виступаючи у Верховній Раді, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна пропонує Російської Федерації ті ж самі умови погашення боргу, що й іншим кредиторам МВФ, тобто, по суті, так само вимагає реструктуризації та відстрочення у виплаті. Яценюк нагадав, що дані домовленості підтримали також всі країни «Великої сімки».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: