Яценюк таки переконав Раду в необхідності реструктуризації зовнішніх кредитів

Читать на русском
Верховна Рада підтримала пакет законопроектів щодо реструктуризації зовнішнього державного боргу України.

Верховна Рада підтримала пакет законопроектів щодо реструктуризації зовнішнього державного боргу України.

Після тривалої дискусії та візиту до парламенту прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра фінансів Наталії Яресько за рішення про реструктуризацію проголосували 309, 307, 308, 309, 340 депутатів за кожен з документів урядового пакету відповідно, передає «Слово і Діло».

За відповідні законопроекти проголосували представники «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Самопомочі», групи «Відродження».

Яресько розповіла про зиск кредиторів МВФ від списання українського боргуМіністр фінансів України розкрила подробиці домовленостей із зовнішніми приватними кредиторами України в рамках співпраці з МВФ.

Проти такого рішення виступили лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко та голова «Радикальної партії» Олег Ляшко. При цьому Тимошенко заявила, що її фракція підтримає пропозицію уряду «зі сльозами на очах».

Як зазначила Тимошенко, жодного списання боргу насправді не відбувається, а відбувається його реструктуризація та відтермінування, в результаті чого решта 80% боргу, які не підпадають під списання, стають значно дорожчими в обслуговуванні. В результаті, за підрахунками Тимошенко, ми отримуємо переплату в розмірі близько 15 млрд грн.

Олег Ляшко заявив, що рішення щодо реструктуризації – правильне, але, на його думку, уряд досяг надто малих поступок. «Ми вимагаємо від вас продовжувати переговори з кредиторами», – заявив Ляшко, нагадавши, що та ж сама Греція досягла реструктуризації в розмірі 100 млрд дол. від кредиторів МВФ.

Додамо, що Арсеній Яценюк, виступаючи в сесійній залі Верховної Ради, заявив, що неголосування за пакет законопроектів щодо реструктуризації фактично означає дефолт України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: