Під загрозою звільнення: Южаніна замінить Насірова на посаді керівника ДФС? Думка

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»
Андрій Новакекономіст

Костянтин Лікарчук, звільнений напередодні зі скандалом з посади заступника глави Державної фіскальної служби, оприлюднив виписку з реєстру, згідно якої його колишній керівник Роман Насіров володіє квартирою в Лондоні. Цю нерухомість, за даними Лікарчука, Насіров не вніс до декларації про доходи, яку подавав в Україні.

Очевидно, що керівнику ДФС, хоче він цього чи ні, все ж таки доведеться відповідати за такі дії.

За інсайдерською інформацією, вже зараз розглядається питання про звільнення Романа Насірова з посади глави Державної фіскальної служби України та призначення замість нього очільника комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної.

Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила поцікавитись у експертів, як вони оцінюють можливість такого призначення.

Експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ілля Несходовський.

«Зважаючи на інформацію про те, що Насіров має незадекларовану власність – безперечно, згідно чинного законодавства України, яке необхідно виконувати,Роман Насіров має бути звільнений та покараний за подання недостовірної інформації. Взагалі, ця стаття передбачає кримінальний термін до 2-х років ув'язнення. Тому, принаймні, він має бути звільнений та має отримати заборону на роботу в держструктурах. Щодо призначення Южаніної, то вона зарекомендувала себе як професіонал», – переконаний Несходовський.

Спеціаліст поділився міркуваннями щодо ймовірності звільнення Насірова з посади керівника ДФС та призначення на керівну посаду фіскалів Южаніної.

Голова Комітету економістів України Андрій Новак.

«Зараз уряд буде уникати корупційних скандалів, і чиновників, які потрапляють у ці скандали, звільнятимуть, особливо враховуючи, що зараз наступив виборчий період і провладні сили не хочуть припускатися іміджевих прорахунків», – припускає Андрій Новак.

Кабмін призначив народного депутата від «Блоку Петра Порошенка», очільника комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Романа Насірова главою Державної фіскальної служби 5 травня 2015 року. При цьому, повноваження нардепа Насіров склав лише у вересні.

Як відомо, раніше Насіров працював заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України та обіймав різні посади у «Ренесанс Капіталі», «Укрнафті», Concorde Capital і Cantor Fitzgerald/BGC.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: