Галина Булавка – типовий продукт кучмівсько-ющенківської номенклатури – експерт

Читать на русском
Галина Булавка

Нинішній виконувач обов’язків мера Дніпропетровська Галина Булавка не здатна до відкритого стилю роботи, а прозорі стосунки з громадськістю міста – не її пріоритет.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив голова Дніпропетровської обласної організації «УДАР», волонтер Руслан Колєсніков, передає «Слово і Діло».

«Це абсолютно тимчасова технічна фігура. Від неї не варто очікувати будь-яких гучних заяв або радикальних дій. Галина Іллівна – типовий продукт кучмівсько-ющенківської номенклатури: бездіяльної, безініціативної, вихованої в дусі «аби чого не сталося», – говорить він.

За словами Колєснікова, в Дніпропетровську неодноразово проводилися соціологічні опитування, які чітко засвідчили, що у мешканців міста немає довіри ані до міськради, ані до Булавки особисто.

«Всі чудово розуміють, що її завданням є «притримати» місце та максимально забезпечити всі умови для перемоги для наступного мера, яким, як очікують у групі «Приват», буде народний депутат України Борис Філатов», – розповідає експерт.

Проте останньому, на думку Колєснікова, для того, щоб сподіватися на перемогу, потрібно зробити висновки з виборів у Чернігові, адже стратегія «Укропу» там себе не виправдала.

«Дніпропетровськ – далеко не Чернігів. Якщо Борис Альбертович дійсно прагне перемогти, необхідно дати виборцям чіткий план дій: як і що буде робитися для того, щоб місто почало розвиватися», – переконує спеціаліст.

Аналізуючи ж ситуацію з іншими можливими кандидатами, Колєсніков відзначив, що самі дніпропетровці з нетерпінням чекають «дуелі» між Філатовим і Вілкулом, хоча останній поки відкрито не заявляв про власні наміри.

«На Вілкула буде працювати історія його діяльності в якості губернатора. Він постійно буде нагадувати про свої особисті заслуги перед Дніпропетровськом. Особливо необхідно відзначити, що частина його прихильників – це ті, хто розчарувався діями нинішньої місцевої влади. Крім того, у «Опозиційного блоку» є міцне електоральне ядро», – розповідає він.

Окремо, на думку Колєснікова, слід також відзначити, що на цих виборах зіграють свою роль і менш рейтингові кандидати.

«Давно мріє про крісло мера лідер «Громадської сили» бізнесмен Загід Краснов. Але цього разу, скоріш за все, йому доведеться піти на компроміс с Борисом Філатовим. А ця домовленість обов’язково стане платформою для подальшої співпраці у новому скликанні міськради та буде додатковим бонусом під час розподілу посад», – підсумував на завершення голова Дніпропетровського «УДАРу».

Нагадаємо, моніторити хід майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року й дізнаватись першим про результати голосування тепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: