Офшори замість інвесторів: у топ-3 «спонсорів» Дніпропетровщини – Кіпр і Віргінські острови

Читать на русском
Кіпр та Віргінські острови увійшли до топ-3 іноземних інвесторів, що вкладають кошти у розвиток Дніпропетровської області.

Кіпр та Віргінські острови увійшли до топ-3 держав за обсягами інвестицій у розвиток Дніпропетровської області, обійшовши Британію, Нідерланди та Австрію.

Про це у відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла» заявили в Департаменті економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

За дивним збігом обставин, у списку держав, з територій яких надходять найбільші обсяги інвестицій у розвиток регіону, 2 і 3 місце відповідно посідають відомі своїми вільними економічними зонами Кіпр та Віргінські острови, з території яких тільки за перші 4 місяці року надійшло понад 2 мільярди доларів США.

Кіпр та Віргінські острови увійшли до топ-3 іноземних інвесторів, що вкладають кошти у розвиток Дніпропетровської області.

«За наявною статистичною інформацією, станом на 1.04.2015 обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області із 62 країн світу, склав 7120,0 млн дол. США. Основними країнами-інвесторами області є: Німеччина – 4308,2 млн дол. США, Кіпр – 1304,7 млн дол. США, Віргінські острови (Брит.) – 714 млн дол. США», – йдеться у повідомленні Дніпропетровської облдержадміністрації.

У списку найбільших інвесторів значатся також Нідерланди, Австрія, Великобританія і Бельгія. Цікаво, що цільове призначення коштів, які надійшли з-за кордону і були вкладені в економіку області, вказується лише щодо бельгійських інвесторів. В обласній адміністрації уточнюють, що 21,8 млн дол. з королівства пішли на розвиток сільського, лісового, рибного господарств, промисловість, ІТ-сферу та телекомунікації Дніпропетровщини.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко має намір залучати іноземних інвесторів в Дніпропетровську областьСказано 14 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, обіцянку залучати іноземні інвестиції у розвиток області дав у середині квітня дніпропетровський губернатор Валентин Резніченко. Тоді очільник регіону зазначив, що основні зусилля облдержадміністрації будуть спрямовані на розвиток економіки, та висловив сподівання, що масштабні міжнародні інвестиції убезпечать регіон і всю країну від розхитування суспільно-політичної ситуації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: