Чернігівський губернатор: від видобутку нафти «Укрнафтою» область не отримує ні копійки

Читать на русском
Губернатор Чернігівської області виступає за бюджетну децентралізацію, в рамках якої будуть переглянуті відрахування податків підприємств, що працюють на території регіону.
Фото: replyua.net.ua

Губернатор Чернігівської області Валерій Куліч виступає за бюджетну децентралізацію, адже в результаті роботи в наявній системі підприємства, в тому числі – нафтовидобувні – не здійснюють виплати до місцевого бюджету, при цьому завдаючи шкоди навколишньому середовищу регіону.

Про це в ході інтерв'ю газеті «Сегодня» сказав голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, пише «Слово і Діло».

«Укрнафта» у нас багато нафти видобуває. Тільки «Укрнафта» на сьогоднішній день заборгувала 600 млн грн Бюджету. Наша область з цього ні копійки не має. Область потерпає від того, що видобуваються ці вуглеводні. Ми (область – Ред.) повинні брати участь у відрахуваннях для того, щоб ми змогли розвивати область і ті території, на яких знаходяться ці підприємства», – зазначив Паска.

За його словами, в результаті територіальної децентралізації в Чернігівській області буде утворено 81 територіальну громаду, з яких вже фактично сформовані 43.

За словами губернатора, децентралізація в країні відбувається надто повільними темпами, гальмуючи розвиток регіону і залишаючи без коштів бюджетну сферу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: