Кандидати в Чернігові тиснуть на страх і спокусу людей – експерт

Читать на русском
Андрій Круглашовполітичний експерт

На Чернігівщині у боротьбі за виборців кандидати у народні депутати обрали шлях підкупу та погроз, з якого дуже складно зійти.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, координатор руху «ЧЕСНО» Андрій Круглашов, аналізуючи хід виборчих перегонів у Чернігові.

«Те, що відбувається – це підміна майбутнього. Певною мірою кандидати є торговцями майбутнім. Їхня справа – пропонувати вектор розвитку та захист. Питання: що кожен кандидат може зробити, щоб мені стало жити краще, щоб місто стало кращим? А коли людям дають гречку, їм кажуть: сьогодні у тебе є гречка, сьогодні добре, а майбутнього – немає. Ті дії, що застосовуються, можна описати лише двома категоріями: страх і спокуса. Жодної свободи та можливостей для людей немає», – аналізує політолог.

На його думку, на жаль, ще дуже високі ставки в політиці, й люди готові піти на все, аби перемогти. Ця готовність не постояти за ціною, піти на підкуп, потенційне насильство – нездорова ситуація. На жаль, дуже важко зійти зі шляху підкупу та погроз на шлях діалогу та розвитку.

Водночас один із засновників Чернігівської обласної організації «Студентська республіка» Олександр Щерба каже, що зараз найголовніше – не допустити кровопролиття.

«Потрібно, щоб керівництво силових відомств на рівні і міністрів, і області, і країни в цілому звернули зараз особливу увагу на рівень безпеки проведення виборів у місті. Це є пріоритетом номер один, щоб не допустити кровопролиття», – підсумував він.

Відзначимо, що на окрузі №205 в Чернігові вчора вночі виник новий скандал після того, як люди Геннадія Корбана заблокували автомобіль, в якому, за їхніми словами, були докази підкупу виборців главою Державного управління справами Сергієм Березенком.

На проміжних виборах до Верховної Ради 2015 року кандидат у народні депутати України в 205 виборчому окрузі Сергій Березенко пообіцяв боротися з бідностю та безробіттям у Чернігові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: