ОБСЄ: ризик ескалації конфлікту на Донбасі знову високий

Читать на русском
Напередодні чергової зустрічі контактної групи в Мінську заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг констатував високий ризик нової ескалації конфлікту на Донбасі.
Фото: www.rbc.ua

Напередодні чергової зустрічі контактної групи у врегулювання конфлікту на Донбасі в ОБСЄ констатують можливість нової ескалації конфлікту.

Про це в інтерв'ю «ТСН» розповів заступник голови моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає «Слово і Діло».

«Втрати представників незаконних угруповань і українських військових ростуть, ми бачимо все більше поранених і вбитих солдатів. Цивільні більше не можуть вільно пересуватися по власній країні з територій, підконтрольних державі, на непідконтрольні. Всі ці факти обумовлюють дуже напружену ситуацію. Можливі шляхи її вирішення ми будемо обговорювати в Мінську, я також буду там 21 липня на засіданні трьохсторонньої групи. Є дуже високий ризик подальшої ескалації конфлікту», – констатував Хуг.

На питання про ефективність подальших домовленостей між сторонами конфлікту співробітник ОБСЄ відповів, що такі зустрічі важливі, оскільки альтернативного шляху вирішення конфлікту такого масштабу немає. «Навіть якщо ми не бачимо реального виконання угод, ці зустрічі дуже важливі, тому що сам факт спілкування сторін теж має велике значення. У цьому випадку складно застосовувати досвід інших країн, це винятково довга лінія конфлікту протяжністю в 500 кілометрів, і вона не зникне за одну ніч. Процес примирення не буде швидким, слід набратися терпіння і діяти узгоджено», – зазначив він.

Як відомо, завтра, 21 липня, відбудеться зустріч контактної групи в Мінську. Нагадаємо також, що в неділю, 19 липня, у відповідь на черговий обстріл Донецька, приписуваний бойовиками «ДНР» Збройним силам України, терористи пригрозили «стерти з лиця землі» Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: