Миротворці змогли б повернути Донбас протягом п'яти місяців – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Якщо ввести миротворців, терористи самі втечуть з окупованих територій.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи заяву Жебрівського про те, що розміщення миротворчого контингенту на України з РФ дозволило б протягом двох тижнів відновити український контроль над всією територією Донбасу.

«Миротворців потрібно вводити і на лінію розмежування, і на кордон з РФ, тоді злочинні угруповання, які там є, просто втечуть. Не буде підтримки – не буде і самих терористів. Ну на скільки їх вистачить в такому разі? Три місяці – це максимум, тому, може, не за два тижні, але протягом трьох-п'яти місяців дійсно можна відновити контроль на Донбасі. Однак введення миротворців залежить від ООН, а для цього немає передумов», – розповідає він.

Експерт поділився міркуваннями щодо заяви Жебрівського про те, що миротворці можуть відновити контроль над усією територією Донбасу.

Водночас екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко говорить, що жодного права ООН на передачу мандата іншим міжнародним організаціям не має. Такий документ взагалі відсутній за визначенням. Це політичні фантазії та обман.

«На мою думку, заклики до проведення спільної операції – це або нерозуміння того, що таке ООН, або спроба вкинути в обговорення Україні те, що не є реалістичним. Поки немає домовленостей і реальних натяків на такі речі навіть з тими країнами, що підтримують Україну», – підсумував він.

Нагадаємо, 13 березня міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів журналістам, що навіть визнання Росії стороною конфлікту не позбавить її права вето в Раді безпеки ООН в питанні введення «блакитних касок» на Донбас.

А для того, щоб виключити РФ з Радбезу ООН, необхідна перебудова всієї організації, яка зараз навряд чи можлива, констатував глава українського МЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: