Демчишин назвав список інвесторів, яким готовий продати українські енергетичні гіганти

Читать на русском
Міністр енергетики України назвав низку найбільш бажаних компаній-інвесторів, яким Міненерго планує продати найбільші державні енергетичні підприємства.
Фото: obozrevatel.com

Міністр енергетики України Володимир Демчишин назвав низку найбажаніших компаній-інвесторів, яких Міненерго хотіло б залучити до роботи на українському ринку.

До них він відніс іноземні NEDO, Trailestone, Kulczyk Investments, Пол Енерджі Інтерн., KfW, Shell, GdF, EdF, HIS, McKinsey, Statoil, JCOAl, ENI, Chevron, Kinder Morgan та всі українські компанії, що відповідають вимогам Міненерго, пише «Слово і Діло» з посиланням на блог Демчишина на «Економічній правді».

«На весь список шкода місця – наводжу лише найбільші корпорації, з якими ми вже почали розмову. Усім їм кажемо одне і те ж: «Для Вас, інвестори, умова одна: найкраща якість послуг для наших співгромадян», – зазначив міністр.

За словами Демчишина, приватизація українських енергетичних підприємств зараз є пріоритетом роботи Міненерго. «Одна з причин продажу підприємств державної власності – держава ніколи не стане хорошим управлінцем. Регулятором, лідером розробки політики – так, але не управлінцем. Новий менеджмент держпідприємств, який ми ставимо зараз, робить титанічну роботу з розчистки завалів і виведення їх на прибутковий рівень. Але рано чи пізно для розвитку потрібні будуть кошти, нові технології, нові системи управління», – пояснив він.

Разом з тим, міністр радить не поспішати зі «швидкими рішеннями», аби не дискредитувати саму ідею приватизації. «Саме під виглядом приватизації не так давно одна компанія ледь не купила всю теплову генерацію країни, і лише три станції «Центренерго», які залишаються в державній власності, дають можливість вгамувати її апетити. Їх потрібно продати, але після того як почне існувати ринок, регулятор, а ми отримаємо впевненість, що покупцем буде справжній інвестор. Той інвестор, що візьме на себе зобов'язання, в тому числі щодо модернізації блоків та купівлі вугілля у державних шахт», – підсумував Демчишин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: