Призначення Чичваркіна відбудеться не за бажанням Порошенка – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Складно уявити, як від телефонів можна перейти до нафти, газу та українських тарифів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи інформацію про те, що «Укрнафту» може очолити колишній російський бізнесмен Євген Чичваркін.

«Незрозуміла тенденція призначення іноземних громадян на «солодкі» місця в Україні. Чичваркін давно вже не російський бізнесмен, він громадянин Великобританії. І призначення Саакашвілі, і можливе призначення Чичваркіна – це дивна тенденція. Потрібно думати, що це означає: Президент не довіряє чи Президенту не довіряють? Незрозуміло, хто за цим всім стоїть, але це не схоже на особисті рішення Порошенка», – вважає політолог.

На його думку, торгівля газом та нафтою – це напрям, пов'язаний з нацбезпекою України. Ніхто не проти призначення іноземців, але є відчуття, що це робиться не зовсім за бажанням Порошенко. Якісь сили не довіряють йому важливі напрямки бізнесу.

«Проблема не в самому Чичваркині, а в тому, хто приймає рішення щодо важливих кадрових питань в Україні. Чичваркін – успішний бізнесмен, який зміг піднятися, але не можна бізнесменів під час війни призначати на держпосади. До того ж, складно уявити, як від телефонів можна перейти до нафти, газу та українських тарифів. Під час війни мають бути сильні політики, а якщо складається не так, то це скоріше не за бажанням Президента, а через якісь маловідомі нам обставини», – аналізує Віктор Небоженко.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що менеджмент компанії «Укрнафта» буде зміненийСказано 15 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, раніше повідомлялося про рішення уряду об'єднати компанії «Укрнафта», «Укртранснафта» і «Укртатнафта».

Також зазначимо, 15 травня 2015 року Арсеній Яценюк пообіцяв, що менеджмент компанії «Укрнафта» змінять і буде підписано нову акціонерну угоду. Раніше він заявив про наймасштабнішу за 20 років приватизацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: